4 tips for å oppnå nøyaktig tråddybde og stigning

I produksjon er nøyaktig maskinering av gjengede hull kritisk, og det er direkte relatert til stabiliteten og påliteligheten til hele den sammensatte strukturen. Under produksjonsprosessen kan enhver liten feil i gjengedybde og stigning føre til omarbeiding av produktet eller til og med skrot, noe som gir dobbelt tap i tid og kostnader for organisasjonen.
Denne artikkelen gir deg fire praktiske tips for å hjelpe deg med å unngå vanlige feil i trådingsprosessen.

Årsaker til gjengedybde- og stigningsfeil:
1. Feil kran: Bruk en kran som ikke passer for hulltypen.
2. Sløvede eller skadede kraner: Bruk av sløve kraner kan føre til overdreven friksjon, slitasje og arbeidsherding mellom arbeidsstykket og verktøyet.
3. Utilstrekkelig sponfjerning under tappeprosessen: Spesielt for blinde hull kan dårlig sponfjerning være ekstremt skadelig for kvaliteten på det gjengede hullet.

Topp 4 tips for gjengedybde og stigning:
1. Velg riktig tappekran for applikasjonen: For manuell tapping av blinde hull bør produsentene først bruke en standard konisk tappekran og deretter bruke en bunnkran for å tappe hele hulldybden. For gjennomgående hull anbefales det at produsenter bruker en rett riflet kran for manuell tapping eller en spiralformet kran for krafttapping.
2. Tilpass tappekranmaterialet til arbeidsstykkematerialet: For å forhindre at slitasje påvirker delens kvalitet, må du passe på å bruke et smøremiddel når du banker på arbeidsstykket. Alternativt kan du vurdere å bruke en gjengefreser på materialer som er vanskelige å banke eller dyre deler, der en ødelagt kran kan ødelegge delen.
3. Ikke bruk sløve eller skadede tappekraner: For å unngå feil gjengedybder og stigninger på grunn av skadede tapper, kan produsenter sørge for at verktøyene er skarpe gjennom regelmessige verktøyinspeksjoner. Slitte kraner kan slipes en eller to ganger, men etter det er det best å kjøpe et helt nytt verktøy.
4. Bekreft driftsforhold: Hvis hullet har feil gjengedybde og stigning, kontroller at maskinens driftsparametere er innenfor det anbefalte området for det gjengede arbeidsstykket. Operatøren bør sørge for at riktige tapphastigheter brukes for å unngå avrevne eller fillete gjenger, at tappene og de borede hullene er godt justert for å forhindre ukvalifiserte gjenger og for stort dreiemoment som kan føre til at tappene går i stykker, og at både verktøyet og arbeidsstykket er sikkert festet eller vibrasjoner kan føre til og skade verktøyet, maskinen og arbeidsstykket.

 

 


Innleggstid: 29. august 2024

Legg igjen din melding

Legg igjen din melding